ZELENSKI FRUSTRIRAN ZBOG DOMBASA: Za poraze krivi generalštab i oficiri

P. Z. S. / ria.ru

09. 07. 2022. u 17:14

PREDSEDNIK Ukrajine Volodimir Zelenski bio je ljut na svoje generale zbog poraza Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu, piše britanski list Telegraf.

ЗЕЛЕНСКИ ФРУСТРИРАН ЗБОГ ДОМБАСА: За поразе криви генералштаб и официри

Foto: Profimedia/Printskrin/google maps


Ranije je šef ukrajinske države ukorio glavnokomandujućeg Oružanih snaga Republike Valerija Zalužnog zbog uvođenja oštrih ograničenja kretanja vojnih obveznika i rezervista. On je kritikovao vojni vrh zbog takvih mera i napomenuo da su izazvale mnogo kontroverzi u društvu.

-Molim Generalštab da ubuduće ne donosi takve odluke bez mene, rekao je predsednik na sednici štaba vrhovnog komandanta.

Prema britanskom kolumnisti Džejmsu Kilneru, reakcija Zelenskog je odavala frustraciju i napetost koja vlada u najvišim ešalonima vlasti Kijeva zbog neuspeha na frontu.

Od 24. februara Rusija sprovodi specijalnu operaciju za oslobađanje Donbasa. Vladimir Putin je njen cilj nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Ministarstvo odbrane saopštilo je da je vojska već izvršila glavne zadatke prve etape – značajno je smanjila borbeni potencijal Oružanih snaga Ukrajine.

BONUS VIDEO - "URAGAN" PONOVO U AKCIJI: Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?