KIJEV GURA PEŠADIJU POD RUSKI KARTEČ: Poslednji izveštaj sa fronta - Ofanziva na Donbas ne posustaje (MAPA)

P. z. s. / rybar

09. 07. 2022. u 00:16

SPECIJALNA vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. Žestoke borbe vode se u Donbasu.

КИЈЕВ ГУРА ПЕШАДИЈУ ПОД РУСКИ КАРТЕЧ: Последњи извештај са фронта - Офанзива на Донбас не посустаје (МАПА)

Foto printskirn telegram vysokygovorit

Ukrajinske snage pokušavaju da zaustave ruski prodor, posebno kod Slavjanska i Bahmuta, bacajući u vatru sve više pešadije. Na ove pokušaje Kijeva ruska komanda odgovara moćnim artiljerijskim baražom.

Na telegram kanalu rybar dat je rezime svih dešavanja na zapadnom frontu.


*Bespilotne letelice Oružanih snaga Ukrajine dva puta su ulazile u vazdušni prostor Brjanske oblasti: bespilotna letelica je pucala na benzinsku pumpu u selu Novi Jurkoviči u Klimovskom okrugu, kasnije su proradili sistemi PVO u blizini grada Karačeva.

U regionu Kursk ukrajinske formacije su napale položaje graničara. Bespilotna letelica je bacila eksploziv na mesto razmeštanja vojnog osoblja u selu Krupec, okrug Rilski.

Oružane snage RF gađale su neprijateljske ciljeve u pograničnom selu Mihalčina Sloboda, kao i Šaliginskom i Belopoljskom okrugu Sumske oblasti.

Ilustracija rybar



*Na severu Harkovske oblasti, Oružane snage Ukrajine drže liniju Udi-Prudjanka-Ruski Tiški-Verhnji Saltov. Ruske trupe sprovode vatreno suzbijanje položaja Oružanih snaga Ukrajine duž cele linije dodira.

*U Donbasu ukrajinske formacije se pripremaju za dalju ofanzivu savezničkih snaga u pravcu Bahmuta.

-Na jugu Lisičanska završava se čišćenje poslednjih centara otpora Oružanih snaga Ukrajine.

-U severskom pravcu, savezničke snage napreduju na neprijatelja sa strane Spornog. Ukrajinska komanda je zauzvrat prebacila dodatne jedinice 10. gardijske streljačke brigade u Ivano-Darjevku kako bi sprečila prodor u odbranu na ovom području.
-Taktička grupa „Čarli“ Oružanih snaga Ukrajine nastavlja sa jačanjem odbrambenih linija na liniji Pokrovskoje – Soledar – Jakovlevka – Belogorovka.
-Oružane snage RF intenzivno granatiraju položaje Oružanih snaga Ukrajine u okolini Grigorovke.
-Ukrajinska artiljerija neprekidno granatira Klinovoe kako bi sprečila ruske oružane snage da napreduju ka Zajcevu i Veseloj Dolini.
-Oružane snage Ukrajine nastavljaju sa udarima na aglomeraciju Donjeck i druga naselja u DNR: ujutru je pogođeno skladište u Šahtersku. U artiljerijskom napadu na Gorlovku povređeno je najmanje 10 civila, među kojima i deca.

*U regionu Zaporožja, stranke se vode u artiljerijskim duelima koji su postali redovni. Na ovom sektoru fronta se ne preduzimaju značajnije akcije.

*U pravcu Krivog Roga se odvijaju epizodne borbe na liniji Lozovoe-Zarečnoe.

BONUS VIDEO - KAKO DELUJE TOS-1A: Snimak lansiranja projektila sa višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)