AMERIČKI HIMARSI ČEKAJU OFANZIVU RUSKE ARMIJE: Vojne operacije u Donbasu - situacija na istoku Ukrajine (MAPA)

P. z. s. / rybar

07. 07. 2022. u 22:24

SPECIJALNA vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su borbe u Donbasu, a priprema se i ofanziva na Zaporožje i Harkov.

АМЕРИЧКИ ХИМАРСИ ЧЕКАЈУ ОФАНЗИВУ РУСКЕ АРМИЈЕ: Војне операције у Донбасу - ситуација на истоку Украјине (МАПА)

Foto: Profimedia

Na društvenoj mreži telegram na kanalu rybar dat je kratak izveštaj dešavanja na zapadnom frontu.


*Oružane snage Ukrajine nanele su udare bespilotnim letelicama na punktove razmeštanja graničara u blizini pograničnih sela Jelizavetovka i Andrejevka u Kurskoj oblasti. Ukrajinske formacije pucale su i na selo Nekislica u Brjanskoj oblasti.

*Oružane snage RF izvršile su udare na neprijateljske položaje u pograničnim naseljima. Volkovka, Miropolje, Kondratovka, Esman na teritoriji Sumske oblasti.

Na severu Harkovske oblasti se nastavljaju pozicione borbe. Ruska artiljerija i raketne trupe pogodile su položaje Oružanih snaga Ukrajine u Saltovskom okrugu grada.

Ilustracija rybar



▪U Donbasu se nastavljaju borbe, usporenim tempom, u pravcu Bahmuta. Strane se spremaju za dalju ofanzivu savezničkih snaga.
-U južnom delu Lisičanska u toku je pretraga i čišćenje preostalih džepova otpora ukrajinskog garnizona.

- Sukobi se vode u oblasti Grigorovke.

- Nakon zauzimanja Spornog Oružane snage Ruske Federacije, spremaju se za dalje ofanzivne operacije u Berestovju, Ivano-Darjevki i stanici Viemka.

-Komanda Oružanih snaga Ukrajine jača odbrambene linije na liniji Seversk – Zvanovka – Soledar – Bahmut. Sredstva za stvaranje utvrđenja dostavljena su Zaitsevu i Krasnoj Gori. Da bi se usporilo napredovanje Oružanih snaga RF, američki MLRS (VBR) HIMARS su raspoređeni u blizini Časova Jara, Soledara i Severska.

-Ukrajinske formacije nastavljaju da granatiraju aglomeraciju Donjecka (grada): među civilnim stanovništvom ima mrtvih i ranjenih.


*U regionu Zaporožja, Oružane snage RF napale su lokaciju Oružanih snaga Ukrajine u Stepnogorsku.

*Na pravcu Krivog Roga, strane nastavljaju da vode pozicione borbe i artiljerijske duele.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!