PAPA ŽELI U RUSIJU I UKRAJINU Peskov: Nema suštinskih kontakata

Tanjug

06. 07. 2022. u 18:20

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov odgonetnuo je dilemu da li je Putin spreman da se sastane sa Franjom.

ПАПА ЖЕЛИ У РУСИЈУ И УКРАЈИНУ Песков: Нема суштинских контаката

Foto: Sergei Karpukhin/Pool photo via AP

- Ovakva poseta na najvišem nivou treba da se razradi. Tome prethode pripreme, ali zasad, koliko ja znam, nema suštinskih kontakata po ovom pitanju - rekao je Peskov.

Papa je, naime, nedavno rekao novinarima da nakon predstojećeg putovanja u Kanadu očekuje da poseti i Rusiju i Ukrajinu, a Interfaks prenosi da Kremlj još nije razradio pitanje moguće posete pape Franje Rusiji i njegovog sastanka sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Papa je na proletos izrazio želju da se sastane sa Putinom, a Peskov je u maju rekao da nije bilo razgovora o takvom sastanku.

Papa Franja (85) odbacio je pre par dana navode da planira da napusti poziciju poglavara Rimokatoličke crkve i rekao da ovog meseca ide u Kanadu i da se nada da će moći da ide u Moskvu i Kijev nedugo posle toga.

- Neću dati ostavku u dogledno vreme - rekao je u ekskluzivnom intervjuu za Rojters papa Franjo i najavio da želi da ode u Rusiju i razgovara sa Vladimirom Putinom.

- Moji lekari ništa mi nisu rekli o ostavci - rekao je u šali papa i detaljno opisao zdravstvene poteškoće koje ima sa kolenom.

- Ostavka mi nije pala na pamet, trenutno ne. Stvarno - ali nije isključio ako mu se zdravstveno stanje pogorša da će razmišljati i o toj opciji. Na pitanje kada bi to moglo da bude, papa je odgovorio: „Ne znamo, Bog će reći”.

BONUS VIDEO:

UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)