KIJEVU PRERANO ZA ZMIJSKO OSTRVO: Ukrajinska vojska neće još jedan katastrofalni desant

P. Z. S. / ria.ru

30. 06. 2022. u 20:01

ZA Kijev je „prerano“ da stvori ispostavu na ostrvu Zmejni (Zmijsko ostrvo), izjavila je u četvrtak šef pres centra snaga bezbednosti i odbrane operativne komande „Jug“ Ministarstva odbrane Ukrajine Natalija Gumenjuk.

КИЈЕВУ ПРЕРАНО ЗА ЗМИЈСКО ОСТРВО: Украјинска војска неће још један катастрофални десант

Foto: Printscreen/Jutjub/MIL3010


Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je u četvrtak da je Rusija povukla svoje trupe sa Zmijskog ostrva kao gest dobre volje. Ministarstvo je navelo da na ovaj način Ruska Federacija pokazuje da se ne meša u napore UN da organizuje humanitarni koridor za izvoz poljoprivrednih proizvoda sa teritorije Ukrajine.

Istovremeno, zamenik načelnika operativnog odeljenja ukrajinskog Generalštaba Aleksij Gromov rekao je u četvrtak da ukrajinska vojska namerava da preuzme kontrolu nad Zmijskim ostrvom.

-Moramo da pratimo njihovo ponašanje (Ruske oružane snage - prim. aut.) u smislu grupisanja brodova i upotrebe drugih snaga. Prerano je da formiramo ispostavu na ostrvu Zmejni, rekla je Gumenjuk u intervjuu za Si-En-En.

- Naše snage se još nisu iskrcale na ostrvo, rekla je ona.

Kako je za RIA Novosti rekao doktor vojnih nauka Konstantin Sivkov, Ukrajina neće dobiti nikakve adute od promene situacije na ostrvu, a pokušaje ukrajinske vojske da se iskrca na Zmejni će neutralisati Rusija.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE SNIMKE RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE: Helikopteri u akciji u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

KIŠA JE PADALA NA KRSTOVDAN: Šta to znači po narodnim verovanjima