BELORUSKE TRUPE U POKRETU: Udarnoj jedinici stiglo naređenje, spremaju se za odbrambeni rat

Novosti online

28. 06. 2022. u 19:48

MINISTARSTVO odbrane Belorusije saopštilo je da danas počinju dvodnevne komandno štabne vežbe 19. gardijske posebne mehanizovane brigade radi uvežbavanja odbrambenih operacija, piše RIA Novosti.

БЕЛОРУСКЕ ТРУПЕ У ПОКРЕТУ: Ударној јединици стигло наређење, спремају се за одбрамбени рат

Foto: Shutterstock/Vikipedija/Ilustracija

- U skladu sa planom obuke Severozapadne operativne komande, od 28. juna do 30. juna 2022. godine izvodi se komandno-štabna vežba sa 19. gardijskom zasebnom mehanizovanom brigadom. Cilj manevara je uvežbavanje komandovanja i upravljanja vojne jedinice i podjedinica brigade tokom borbenih dejstava u odbrambenoj operaciji - navodi se u poruci na Telegram kanalu pres službe ministarstva.

Vežba se izvodi u dve etape.

Kako se navodi u izveštaju, vojnici će u prvoj fazi razraditi pitanja organizovanja odbrambene borbe, upravljanja vojnim jedinicama i podjedinicama u toku pripreme za neprijateljstva, organizovanja interakcije i sveobuhvatne podrške u interesu rešavanja odbrambenih zadataka.

U drugoj fazi će razraditi pitanje obuke o upravljanju potčinjenim vojnim jedinicama i podjedinicama brigade kada vode odbrambenu borbu, povećanje preživljavanja trupa u složenom okruženju koje se brzo menja i uzimajući u obzir analiza rezultata savremenih ratova i oružanih sukoba.

Jedinica koja čini okosnicu vežbe, 19. gardijska mehanizovana brigada, je formacija Oružanih snaga Belorusije sa sedištem u Zaslonovu. Brigada baštini tradicije 2. gardijskog mehanizovanog korpusa sovjetske armije.

Jedinica je tokom hladnog rata bila smeštena u Mađarskoj, a nakon raspada SSSR prekomandovana je u Belorusiju.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: MANEVRI BALTIČKE FLOTE - Pogledajte vežbe posada na 60 brodova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna