STOLTENBERG POHVALIO SANČEZA: "Obezbeđeno idealno mesto za održavanje Samita NATO-a"

Srna

28. 06. 2022. u 14:20

GENERALNI sekretar NATO-a Jens Stoltenberg danas je nakon susreta sa premijerom Španije Pedrom Sančezom zahvalio za obezbeđivanje idealnog mesta za održavanje Samita, na kojem će biti razmotren način odbrane "u opasnom svetu", javlja Srna.

СТОЛТЕНБЕРГ ПОХВАЛИО САНЧЕЗА: Обезбеђено идеално место за одржавање Самита НАТО-а

foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

- Ovo će biti preobražujući Samit za NATO, a vi ste obezbedili najbolje uslove za njegovo održavanje - rekao je Stoltenberg.

Generalni sekretar Severonatlantske alijanse naveo je i da Samit predstavlja idealnu priliku da se obeleži 40 godina od pristupanja Španije NATO-u.

On je ponovio da će tokom održavanja ovog skupa biti predstavljen novi strateški koncept Alijanse, odnosno, kako je rekao, plan NATO-a za opasniji svet današnjice, te pristup Finske i Švedske.

- Razmotrićemo kako da se branimo u opasnom svetu i ulažemo puno više u našu odbranu - rekao je Stoltenberg i zahvalio španskom kralju Filipu Šestom koji će večeras biti domaćin svečane večere svim liderima NATO zemalja.

Članice NATO-a moraju poslati poruku o svom jedinstvu sa samita u Madridu ove sedmice, izjavio je danas francuski predsednik Emanuel Makron.

- Poruka koju je potrebno poslati iz Madrida treba da bude o jedinstvu i snazi - rekao je Makron na sastanku Grupe sedam u Nemačkoj.

On je dodao da je tu reč o bezbednosti evropskog kontinenta.

BONUS VIDEO:

ČETIRI MESECA PAKLA U "AZOTU": Pogledajte kako je protekla evakuacija civila iz fabrike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest