NATO JAČA ISTOČNO KRILO: Kanada razmestila dva ratna broda u Baltiku i severnom Atlantiku

Tanjug

27. 06. 2022. u 08:30

KANADA je rasporedila još dva ratna broda u Baltičkom moru i u severnom Atlantiku, koji su se pridružili paru fregata koje se već nalaze u tom području, u pokušaju da se ojača istočno krilo NATO-a u jeku rata u Ukrajini.

НАТО ЈАЧА ИСТОЧНО КРИЛО: Канада разместила два ратна брода у Балтику и северном Атлантику

Foto: Printscreen/Jutjub/Frontline Pros

- Kanadski brodovi Kingston i Samersajd biće na četvoromesečnom zadatku u okviru mera odvraćanja u centralnoj i istočnoj Evropi pokrenutih 2014. godine nakon što je Moskva anektirala Krim - navedeno je u nedelju u saopštenju kanadske mornarice, prenosi londonski Gardijan.

U saopštenju se navodi i da će do oktobra kanadski brodovi učestvovati u pomorskim vežbama čišćenja mina i održavati "visoku borbenu gotovost", što će omogućiti da brzo i efikasno reaguju u podršci svim operacijama NATO-a.

Trebalo bi da se kanadski ratni brodovi Halifaks i Montreal u julu vrate u matične luke iz operacije nazvane "Uveravanje", koja je praćena najvećim razmeštanjem kanadske mornarice u inostranstvu.

U misiji je i oko 700 kanadskih vojnika razmeštenih u Letoniji u okviru artiljerijskih snaga i vojne službe za elektronsko ratovanje, kao i nekoliko borbenih aviona kanadskog ratnog vazduhoplovstva.

BONUS VIDEO:

MANEVRI BALTIČKE FLOTE: Pogledajte vežbe posada na 60 brodova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024