RASULO U 30. BRIGADI VSU: MO Rusije - NJihovi vojnici moralno pali, piju, drogiraju se, beže sa položaja

P. Z. S. / tvzvezda.ru

26. 06. 2022. u 17:08

MINISTARSTVO odbrane Rusije izveštava o uspesima ruske vojske i narodne milicije LDNR, koji značajno utiču na moralno i psihološko stanje ukrajinske vojske.

РАСУЛО У 30.  БРИГАДИ ВСУ: МО Русије - Њихови војници морално пали, пију, дрогирају се, беже са положаја

Ukrajinski vojnici u Donjecku, Foto AP


Tako su, posebno, uspesi savezničkih snaga doveli do toga da su u 30. mehanizovanoj brigadi Oružanih snaga Ukrajine, raspoređenoj u blizini Artemovska, počeli da se primećuju masovni slučajevi pijanstva, upotrebe droga i neovlašćenog napuštanja borbenih položaja.

Ranije u Lavovu, bataljon ukrajinskih militanata odbio je da izvrši zadatke zbog nedostatka naoružanja. Do odbijanja je došlo zbog popune bataljona neobučenim rezervistima i nedostatka teškog naoružanja.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane RF, od 25. marta Oružane snage su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAUČEŠĆE PORODICAMA, IZDRŽITE Poznati potreseni masakrom na Cetinju - brojne objave na mrežama, otkazani nastupi