POGLEDAJTE - RUSKI ALIGATORI U AKCIJI: Objavljeni snimci dejstava helikoptera Ka-52 i Mi-8 terminator u Ukrajini

Novosti online

25. 06. 2022. u 18:46

MINISTARSTVO odbrane Rusije objavilo je snimak borbenih dejstava izviđačkih jurišnih helikoptera Ka-52 „Aligator“ koji uništavaju uporišta i oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine u okviru specijalne vojne operacije.

ПОГЛЕДАЈТЕ - РУСКИ АЛИГАТОРИ У АКЦИЈИ: Објављени снимци дејстава хеликоптера Ка-52 и Ми-8 терминатор у Украјини

Foto: EPA

Borbene letove izveli su izviđački jurišni helikopteri Ka-52 Vojne avijacije Zapadnog vojnog okruga.

Vazdušnu i zemaljsku podršku pružili su specijalni helikopteri Mi-8AMTŠ „Terminator“.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRBINA ZABOLEO ZUB U GRČKOJ, OTIŠAO KOD LEKARA I VIDEO RAČUN: Ne znam šta me je snašlo - nesvakidašnja situacija na letovalištu