SANKCIJE PUTINU SE VRAĆAJU KAO BUMERANG Zapadne zemlje na testu, evropskim liderima ugrožen izborni rejting

Novosti onlajn

19. 06. 2022. u 11:50

RUSKI predsednik Vladimir Putin zadao je udarac najranjivijoj tački lidera zemalja Evropske unije – njihovom izbornom rejtingu, piše "Vol strit žurnal".

САНКЦИЈЕ ПУТИНУ СЕ ВРАЋАЈУ КАО БУМЕРАНГ Западне земље на тесту, европским лидерима угрожен изборни рејтинг

Foto: Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

- U velikim evropskim ekonomijama, izbori će se održati bliže sledeće zime, kada će se najoštrije osetiti nedostatak ruskog gasa u evropskim domovima i preduzećima. Nemačka, koja je veoma zavisna od ruskog snabdevanja gasom, počeće svoj izborni test u oktobru sa regionalnim izborima u saveznoj državi Donja Saksonija, a Italija, još jedan veliki uvoznik ruskog gasa, suočava se sa nacionalnim izborima sredinom sledeće godine - navodi se u tekstu.

Prema rečima autora, ovo će biti najteži test za aktuelne lidere evropskih zemalja. Biće im izuzetno teško da postignu željene rezultate na pozadini nezadovoljstva ljudi naglim povećanjem cene energije.

U članku se navodi da su evropske vlade prinuđene da povećaju potrošnju kako bi ublažile udarac potrošačima. Tako je francuski predsednik Emanuel Makron odobrio izdvajanje 28 milijardi eura za svrhe koje su namenjene ograničavanju cena prirodnog gasa i obezbeđivanju popusta na benzin.

Zapadne zemlje uvele su nove sankcije Moskvi nakon početka specijalne operacije ruske vojske za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine. Dakle, ruske rezerve su zamrznute u iznosu od oko 300 milijardi dolara.

Pozivi na napuštanje ruskih energenata takođe su postali glasniji. Međutim, prekid lanaca snabdijevanja doveo je do ekonomskih problema u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama, prije svega do viših cena hrane i goriva.

BONUS VIDEO:

DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna