(MAPA) BITKA ZA SEVERODONJECK: Ruske snage zakoračile u fabriku Azot, ima i gruzijskih plaćenika

P. Z. S. / telegram rybar

16. 06. 2022. u 22:51 >> 03:09

ŽESTOKE borbe vode se u Severodonjecku, jednom od ključnih gradova u Luganskoj narodnoj republici.

(МАПА) БИТКА ЗА СЕВЕРОДОЊЕЦК: Руске снаге закорачиле у фабрику Азот, има и грузијских плаћеника

Foto EPA

Jedinice Narodne milicije LNR i ruske vojske ušle su u postrojenje Azot, ali sama fabrika još nije u potpunom okruženju. Humanitarni koridor za civile ni dans nije iskorišćen.


*Oružane snage RF nastavljaju da stežu obruč oko industrijske zone na jugozapadu Severodonjecka. Zauzeta su stambena naselja na južnoj periferiji grada, koja su prethodno napuštena od strane Oružanih snaga. Sudeći po borbama na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda i u Lesnoj dači, deo Sirotina trenutno kontrolišu i snage Oružanih snaga RF i NM LNR.

Ilustracija telegram rybar

Fizički, kotao oko industrijske zone još nije zatvoren, ali sve ulice su gađane. Oružane snage RF udaraju na granice industrijske zone, pokušavajući da se uzdrže od uništavanja radionica u kojima se mogu nalaziti civili. Među vojnim licima i jedinicama teritorijalne odbrane zarobljenim u fabrici potvrđeno je prisustvo gruzijskih jedinica.


▪Humanitarni koridor nastavlja da funkcioniše: Oružane snage Ukrajine pozivaju se na predaju, razbacujući letke sa uputstvima za napuštanje industrijske zone.

▪U Lisičansku su viđeni vojnici jedinica Snaga za specijalne operacije Ukrajine: ukrajinski specijalisti deluju kao artiljerijski izviđači i koriguju artiljerijsku vatru pomoću bespilotnih letelica.

U grad koji se nalazi na južnoj obali i dalje se šalje pojačanje: vojno-transportni helikopteri Mi-17 primećeni su na jugozapadnom ulazu u grad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024