SU-25 UNIŠTAVAJU SAKRIVENE UKRAJINSKE POLOŽAJE: Objavljen novi snimak dejstva ruskih jurišnika

M.Đorđević

14. 06. 2022. u 09:53

RUSKI jurišnici Su-25 uništili su kamuflirane ukrajinske terenske položaje i oklopna vozila.

СУ-25 УНИШТАВАЈУ САКРИВЕНЕ УКРАЈИНСКЕ ПОЛОЖАЈЕ: Објављен нови снимак дејства руских јуришника

Foto: Printscreen

Na snimku koji je objavilo Ministarstvo odbrane Rusije vidi se priprema jurišnih aviona za poletanje, poletanje u parovima, izlazak na borbeni zadatak na izuzetno malim visinama i maksimalnim brzinama.

Na snimku se dalje vidi kako par jurišnih aviona otvara vatru nevođenim avionskim projektilima. Nakon toga, Su-25 prelaze u protivvazdušni manevar sa ispaljivanjem toplotnih zamki. Približavanje cilju se ponavlja nekoliko puta, a zatim se jurišnici vraćaju na aerodrom.

- Ekipe kopnene avijacije izvele su raketne vazdušne udare na vojne objekte i opremu jedinica Oružanih snaga Ukrajine. Lansiranja raketa su izvršena u parovima sa malih visina. Kao rezultat borbene upotrebe avijacionog naoružanja uništeno je kamuflirano utvrđeno polje, položaji i oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine - saopštio je ruski vojni resor.

Nakon letova, inženjersko-tehnički štab je blagovremeno izvršio održavanje aviona i pripremio ih za naredni nalet, navelo je ministarstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...