OSLOBAĐAMO DONJECK I LUGANSK Nebenzja poručio engleskim novinarima: "Budite strpljivi, sve teče po planu"

Tanjug

09. 06. 2022. u 13:00

STALNI predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja izjavio je danas da Rusija napreduje u Ukrajini i da će istočni regioni Donjecka i Luganska, kako je rekao, biti "oslobođeni vrlo brzo".

ОСЛОБАЂАМО ДОЊЕЦК И ЛУГАНСК Небензја поручио енглеским новинарима: Будите стрпљиви, све тече по плану

Foto: AP Photo/Richard Drew

Nebenzja je u intervjuu za Bi-Bi-Si, na pitanje da li posle 100 dana oružanog sukoba ruska invazija na Ukrajinu ide po planu, odgovorio da je očigledno da "specijalna vojna operacija" napreduje prema očekivanjima.

- Čini mi se da ima pomaka. Niko nije obećavao rezultat za tri dana ili nedelju dana. Sada neki stručnjaci uveravaju da je ruska vojna operacija zastala i da ide mnogo sporije nego što je planirano. Ali napretka ima, nastavlja se, i to je jasno kao dan - izjavio je Nebenzja.

Na pitanje novinara da li je prvobitni plan da se zauzme Kijev i tamo uspostavi proruski režim potpuno propao, ruski zvaničnik je izjavio da mu takvi planovi nisu poznati.

- Ne znam ništa o takvim planovima. Niko iz ruskog zapovedništva nikada nije rekao naglas da Moskva namerava da preuzme kontrolu nad Kijevom tako što će tamo postaviti marionetsku vladu - naglasio je Nebenzja, prenosi britanski Gardijan.

Foto printskrin instagram kadyrov_95

On je, komentarišući navodne neverovatne razmere ruskih gubitaka u proteklih 100 dana koji se kriju od ruske javnosti, rekao da se takvi gubici ne mogu potvrditi.

- Kao što sam rekao, oni se službeno ne objavljuju, a tokom bilo kakvog sukoba strane imaju tendenciju da naduvaju gubitke jedna drugoj. Ne mogu vam reći brojke i ne mogu da komentarišem - saopštio je Nebenzja.

Ruski diplomata je naveo i da je sada glavni cilj Rusije zauzimanje Donbasa.

- Samo budite strpljivi i videćete oslobođene oblasti Donjecka i Luganska. I nadam se da će se to dogoditi vrlo brzo - zaključio je Nebenzja, navodi britanski list.

BONUS VIDEO:

AKTIVNOSTI NA BALTIČKOM MORU: Pogledajte vežbe dela Baltičke flote

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)