ČEČENSKI AHMAT I KOZACI ZAUZELI KAMIŠEVAHU: Zatvara se obruč oko Severodonjecka i Lisičanska

P. Z. S. / telegram anna_news

03. 06. 2022. u 20:26

NA društvenim mrežama pojavila se informacija o ulasku ruskih trupa u strateški važno mesto Kamiševahu.

ЧЕЧЕНСКИ АХМАТ И КОЗАЦИ ЗАУЗЕЛИ КАМИШЕВАХУ: Затвара се обруч око Северодоњецка и Лисичанска

Foto printskrin instagram kadyrov_95

“Ruska vojska, specijalni puk AHMAT i 6. kozački puk potpuno su zauzeli Kamiševahu.”

Ovu informaciju je dao ratni dopisnik @anna_news vojni dopisnik Lisitsin.
Sada 6. kozački puk juriša na selo Privolje.

Zapadni i severni deo ovog naselja već su oslobođeni.

Kamiševaha je strateški važno naselje, čije će zauzimanje omogućiti konačno blokiranje Oružanih snaga Ukrajine u Severodonjecku i Lisičansku.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denazibiranje Ukrajine", kako bi sudu doveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i, 25. marta, završene su glavne zadatke prve faze - značajno je smanjila borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE SNIMKE RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE: Helikopteri u akciji u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OŠTRIM PREDMETOM NASRNUO NA TRI ŽENE: Policija savladala napadača, više osoba završilo u bolnici