HAOS U JERMENIJI, POLICIJA ISPALILA ŠOK BOMBE: Veliki protesti u Jerevanu, demonstranti ispred Pašinjanove rezidencije (VIDEO)

Tanjug

03. 06. 2022. u 20:03

POLICIJA je danas u Jerevanu upotrebila šok bombe protiv predstavnika opozicije koji su se okupili u blizini rezidencije jermenskog premijera Nikole Pašinjana.

ХАОС У ЈЕРМЕНИЈИ, ПОЛИЦИЈА ИСПАЛИЛА ШОК БОМБЕ: Велики протести у Јеревану, демонстранти испред Пашињанове резиденције (ВИДЕО)

Protesti u Jermeniji / Foto Tanjug-AP

Protest je počeo u 16.40 po lokalnom vremenu, prenela je agencija RIA Novosti.

Demonstranti su prošetali gradom, krenuli ka Trgu Republike i prišli zgradi Vlade, ispred koje je bilo mnogo specijalaca, da bi zatim otišli do Pašinjanove rezidencije.

Od 25. aprila opozicija održava proteste širom Jermenije. Razlog za nezadovoljstvo su nedavne premijerove izjave o Nagorno-Karabahu.

Prema njegovim rečima, međunarodna zajednica poziva Jerevan da pomeri granicu po pitanju statusa nepriznate republike i upozorava na opasnost od nepriznavanja teritorijalnog integriteta Azerbejdžana.

Demonstranti smatraju da politika vlasti preti da zemlja izgubi državnost i ugrožava postojanje nepriznate Republike Nagorno-Karabah.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: VOJSKA DNR U "AZOVSTALjU" - Pogledajte izbliza ruševine čeličane i tajne podzemne prostorije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024