MOSKVA CENI STAV KINE Lavrov: "Naše energetsko partnerstvo je dobilo strateški karakter"

R. V.

01. 06. 2022. u 09:50

MOSKVA ceni objektivan stav Kine o Ukrajini, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, prenose RIA Novosti.

МОСКВА ЦЕНИ СТАВ КИНЕ Лавров: Наше енергетско партнерство је добило стратешки карактер

foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP

- Izuzetno cenimo uravnotežen, nepristrasan stav kineskih prijatelja o situaciji u Ukrajini i oko nje. Osećamo podršku Pekinga u održavanju principijelnih ruskih pristupa formiranju bezbednosne arhitekture u Evropi - rekao je ministar tokom konferencije „Rusija i Kina: saradnja u novoj eri.”

On je dodao da je energetska saradnja Rusije i Kine dobila strateški karakter.

- Rusija i Kina sistematski sprovode sve odobrene programe saradnje. Energetsko partnerstvo je dobilo strateški karakter. Realizuju se veliki projekti u oblasti industrije, poljoprivrede i transporta - rekao je Lavrov tokom video-poruke na 7. međunarodnoj konferenciji „Rusija i Kina: saradnja u novoj eri”.

Lavrov o ruskoj specijalnoj operaciji u Ukrajini

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je pre par dana rekao da je „oslobođenje Donbasa bezuslovni prioritet u toku ruske specijalne operacije u Ukrajini”.

- Oslobođenje Donjecke i Luganske oblasti, koje je Ruska Federacija priznala kao nezavisne države, apsolutni je prioritet - rekao je Lavrov sinoć u intervjuu francuskom TV kanalu TF1.

Dodao je da stanovnici ostalih teritorija Ukrajine na kojima se vode borbe „treba da odlučuju o svojoj budućnosti”, prenose RIA Novosti.

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE DEJSTVO RUSKE AVIJACIJE: Napad na utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024