NAJNOVIJE NAREĐENJE VLADIMIRA PUTINA: Povećanje penzija i minimalnih plata u Rusiji

Tanjug

25. 05. 2022. u 18:41

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin naredio je danas povećanje penzija i minimalne plate za 10 odsto kako bi ublažio posledice inflacije, negirajući da su svi ekonomski problemi u zemlji povezani sa ratom u Ukrajini.

НАЈНОВИЈЕ НАРЕЂЕЊЕ ВЛАДИМИРА ПУТИНА: Повећање пензија и минималних плата у Русији

Vladimir Putin, Foto AP

Sa godišnjom inflacijom od blizu 18 odsto zabeleženom prošlog meseca, lider Kremlja je priznao da će 2022. godina biti "teška" za rusku ekonomiju.

- Kada kažem "teška", to ne znači da su sve ove poteškoće povezane sa specijalnom vojnom operacijom u Ukrajini - rekao je Putin na video sastanku Državnog saveta, prenosi Rojters.

Putin je naglasio da je inflacija u Rusiji uporediva sa onom u zemljama Severne Amerike i Evrope.

- Ako pogledate strukturu njihovih ekonomija inflacija kod njih je čak i veća od naše - rekao je Putin ignorišući činjenicu da je rastuća inflacija u zapadnim ekonomijama delimično direktna posledica ruskog napada na Ukrajinu, koji je podstakao rast cena energenata i hrane širom sveta.

Predsednik Rusije, čiji je rejting prema aprilskoj anketi nezavisnog Levada centra skočio za više od 10 poena od početka rata u Ukrajini, na čak 82 odsto, obećao je u martu da će ove godine smanjiti siromaštvo i nejednakost uprkos sankcijama Zapada i visokoj inflaciji.

BONUS VIDEO - PRAZNI RAFOVI U NjUJORKU: U SAD znak za uzbunu zbog nestašice hrane za bebe

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna