ŽESTOKE BORBE U DONBASU: Vojska DNR izbacila iz stroja više od 20 pripadnika VSU, zarobljen protivtenkovski top

P. Z. S. / ria.ru

22. 05. 2022. u 18:43

NARODNA milicija Donjecke Narodne Republike saopštila je da su njene jedinice za dan izbacile iz stroja više od 20 neprijateljskih boraca.

ЖЕСТОКЕ БОРБЕ У ДОНБАСУ: Војска ДНР избацила из строја више од 20 припадника ВСУ, заробљен противтенковски топ

Foto Tanjug/AP


- Od početka današnjeg dana naši vojnici su eliminisali 22 ukrajinskih nacionalista, uništeli dva borbena vozila pešadije, jedan oklopni transporter i jedan oklopni automobil KrAZ Spartan, navodi se u izveštaju.

Napominje se da su snage DNR-a zaplenile i dva protivtenkovska topa MT-12 Rapira i jedno komandno-štabno oklopno vozilo.


Narodna milicija DNR saopštila je da su za dan poginula 3 republička vojnika, još 24 je povređeno.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Prema tome, prema njemu, planirano je da sprovede "demilitarizacija i denazibiranje Ukrajine", kako bi sudu doveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbase.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su upečatljive samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i, 25. marta, završene su glavne zadatke prve faze - značajno je smanjila borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE SNIMKE RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE: Helikopteri u akciji u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)