(MAPA) SITUACIJA U PRAVCU NIKOLAJEV-HERSON: Artiljerijska priprema za ofanzivu, oboren ukrajinski Su-27, miniran prolaz do Dnjepra

P. Z. S. /telegram rybar

10. 05. 2022. u 16:26

NA ruskim društvenim mrežama pojavio se kratak izveštaj o situaciji na frontu izmeđud Hersona i Nikolajeva.

(МАПА) СИТУАЦИЈА У ПРАВЦУ НИКОЛАЈЕВ-ХЕРСОН: Артиљеријска припрема за офанзиву, оборен украјински Су-27, миниран пролаз до Дњепра

Paljba "ognja" i "morave" na vežbi "Sadejstvo 2020."/ Foto Ministarstvo odbrane


Na liniji fronta nema značajnijih promena, nastavljaju se artiljerijski dueli između gradova. Resursi Kijeva izvestili su o hvatanju ruskog vojnika kod Snigirevke. Na području sela Ingulets oboren je Su-27 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva.


Upravo tokom svečanih demonstracija 9. maja, Oružane snage Ukrajine pokušale su da udare na Herson i Černobajevku. Rakete je presrela protivvazdušna odbrana.

Ilustracija telegram rybar


Komanda Oružanih snaga Ukrajine još razmatra planove za napad na Aleksandrovku. Najmanje dva sistema za elektronsko ratovanje „Bukovel“ su raspoređena u zoni kontaktne linije, a konvertovani čamci sa instaliranim MANPADS-om i desantnim brodom „Jurij Oliferenko“ nalaze se u blizini obale.
 

Da bi sprečila sletanje pozadi, grupa VSU minirala je prolaz do ušća Dnjepra i blokirala ga spojenim baržama, ostavljajući nekoliko prolaza za sopstvene brodove. Jedan od njih je dobio precizan raketni udar.

Ukrajinska komanda „Jug“ pokušala je da opovrgne naše objave o izvozu žita iz zemlje u zamenu za lend-lease i izazivanju prehrambene krize. Velika pažnja na ovom nivou još jednom svedoči o popularnosti našeg kanala u Ukrajini.

BONUS VIDEO - Pogledajte: Ovako izgleda grad pod zemljom u "Azovstalju" koji su opkolili Rusi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024