U VARŠAVI SE NE POŠTUJU RUSKE ŽRTVE: Ambasador Rusije ispolivan crvenom bojom prilikom polaganja venaca na groblje sovjetskih vojnika (VIDEO)

R. V.

09. 05. 2022. u 12:35

RUSKI ambasador u Poljskoj Sergej Andrejev poliven je crvenom bojom dok je pokušavao da položi venac na groblje sovjetskih vojnika u Varšavi, javlja dopisnik RIA Novosti.

У ВАРШАВИ СЕ НЕ ПОШТУЈУ РУСКЕ ЖРТВЕ: Амбасадор Русије исполиван црвеном бојом приликом полагања венаца на гробље совјетских војника (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Twitter/@RWApodcast

Kako javlja reporter agencije, agresivni Poljaci i Ukrajinci su mu blokirali put, uzvikujući uvrede. Nakon incidenta, Andrejev je bio primoran da napusti groblje u pratnji policije.

Na samom spomen-obeležju nepoznati počinioci su naneli nepristojne natpise.

Rusko diplomatsko predstavništvo na Dan pobede takođe je trebalo da održi akciju "Besmrtni puk", ali je poljsko Ministarstvo spoljnih poslova preporučilo da se ti događaji ne održavaju, navodeći njihovu povezanost sa ruskom vojnom operacijom u Ukrajini.

U Varšavi su rekli da je njihovo držanje u suprotnosti sa lokalnim zakonima. Moskva takvu poziciju smatra apsurdnom i neosnovanom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!