BRIGADA KRENULA U PROBOJ, KOMANDANTI POBEGLI! Kako je došlo do predaje više od 1.000 ukrajinskih marinaca

P. Z. S. / ria.ru

22. 04. 2022. u 17:00

BRIGADA ukrajinskih marinaca predala se u Mariupolju nakon nestanka njihovih komandanata, koji imaju ključnu ulogu u upravljanju, rekao je za RIA Novosti načelnik medicinske službe 36. brigade marinaca major Vladimir Labuzov, koji je položio oružje.

БРИГАДА КРЕНУЛА У ПРОБОЈ, КОМАНДАНТИ ПОБЕГЛИ! Како је дошло до предаје више од 1.000 украјинских маринаца

Foto printskrin telegram RVvoenkor


Mariupolj, najveći grad u Azovskom moru, jedan je od glavnih pravaca ofanzive ruskih trupa na jugoistoku, zajedno sa jedinicama DNR. Od ukrajinskih snaga u gradu su ostali samo militanti koji su se nastanili u metalurškom kombinatu Azovstalj.

-Odlučili smo da se predamo kada je nestala naša komanda dela brigade... Odlučili smo da idemo u proboj, kako su rekli. Ići ćemo na proboj. Kao rezultat toga, ušli smo u oklopni transporter i otišli. Pa, u jednom trenutku smo shvatili da nema komandanta brigade, nema načelnika štaba, nema zamenika komandanta brigade... Komandant brigade, zamenik komandanta brigade i načelnik štaba su tri stuba na kojima se zasniva kontrola. .. Tada smo seli u uski krug oficira i počeli da razmišljamo kako dalje. A jedina razumna i najlogičnija opcija u ovoj situaciji je, naravno, da se predamo, rekao je Labuzov.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave