NOVA DRAMA U CRVENOM MORU: Huti gađali teretni brod pod zastavom Malte

Tanjug

29. 04. 2024. u 13:37

KONTEJNERSKI brod koji plovi pod zastavom Malte našao se na meti tri rakete dok je bio na putu izbeđu Džibutija i saudijskog grada Džeda, saopštila je danas britanska kompanija za pomorsku sigurnost Ambri.

НОВА ДРАМА У ЦРВЕНОМ МОРУ: Хути гађали теретни брод под заставом Малте

Foto: Tanjug/AP

Firma je, zajedno sa Britanskom agencijom za pomorsku trgovinu (UKMTO), dobila informaciju o incidentu 54 nautičke milje od jemenskog grada Moha.

Ambri je ocenila da je plovilo gađano zbog poslovanja njegovog operatera s Izraelom.

Jemenski militantni Huti, koje podržava Iran, od sredine novembra ciljaju brodove u Crvenom moru, tvrdeći da napadaju plovila u solidarnosti sa palestinskim narodom u Pojasu Gaze, podseća Rojters.

Napadi Huta u Crvenom moru su poremetili globalni pomorski transport i primorali kompanije da plove dužim i skupljim putem oko juga Afrike.

SAD i Britanija su kao odgovor nekoliko puta ciljale mete ove grupe.

BONUS VIDEO: RUSKA FLOTA: Vežbe gađanja u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!