OVO SU USLOVI ZA IZLAZAK IZ AZOVSTALJA: Ministarstvo spoljnih poslova objasnilo je princip rada humanitarnih koridora

P. Z. S. / telegram rusvesna

22. 04. 2022. u 14:35

RUSIJA je spremna da u bilo kom trenutku uvede „režim tišine” (zatišje) za evakuaciju Vojske Ukrajine, kao i civila, ako ih ima, s teritorije fabrike „Azovstalj“ u Marijupolju, rekao je danas general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Nacionalne Centar za kontrolu odbrane Ruske Federacije.

ОВО СУ УСЛОВИ ЗА ИЗЛАЗАК ИЗ АЗОВСТАЉА: Министарство спољних послова објаснило је принцип рада хуманитарних коридора

Ukrajinski vojna pešadija u Marijupolju, Foto printskrin

Mizincev je naglasio da će „režim tišine“ oko fabrike „Azovstalj“ početi onog trenutka kada vojnici Ukrajine koji su blokirani u kombinatu podignu bele zastave.

Ministarstvo spoljnih poslova objasnilo je princip rada humanitarnih koridora iz Azovstalja:


*Izlazak civilnog stanovništva se vrši na bilo koju tačku, kako na teritoriju koju kontrolišu oružane snage Ukrajine, tako i na Rusku Federaciju (ovu odluku svako donosi samostalno).

*Vojnicima Oružanih snaga Ukrajine, militantima neonacističkih bataljona i stranim plaćenicima koji su se predali garantovan je život.

*Navedenim kategorijama građana garantovana je potpuna bezbednost.

*Svima, bez izuzetka, biće pružena kvalifikovana medicinska pomoć, uključujući primarnu negu na sabirnim mestima.

*Ova humanitarna inicijativa Ruske Federacije radi danonoćno.

*Za realizaciju aktivnosti ove humanitarne akcije, ruska strana u gradu Mariupolju u stalnoj pripravnosti održava dovoljan broj autobusa, vozila za prevoz ljudi, kao i vozila hitne pomoći sa medicinskim ekipama.

*Ova hitna izjava podleže hitnom saopštavanju Ujedinjenim nacijama, OEBS-u, Međunarodnom komitetu Crvenog krsta i drugim međunarodnim organizacijama, diplomatskim misijama svih stranih država putem svih dostupnih kanala komunikacije i informacionih resursa.

*Ova izjava će se kontinuirano saopštavati ukrajinskim formacijama na Azovstalju preko svih radio kanala u intervalu od 30 minuta.

Mizincev je naglasio da će „režim tišine“ oko fabrike „Azovstalj“ početi onog trenutka kada vojnici Ukrajine koji su blokirani u kombinatu podignu bele zastave.

Više od 143.000 civila i 341 strani državljanin evakuisani su iz Marijupolja, a bezbedno je izvedeno iz grada i 1.800 ukrajinskih vojnika koji su se predali, izjavio je on.


Operativnim komunikacionim kanalima ova izjava se odmah saopštava ukrajinskoj strani preko Irine Andrejevne Vereščuk, potpredsednika Vlade Ukrajine.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)