SPREMAJU SE KORACI PROTIV RUSIJE: Danas sastanak G 20 - na snazi usaglašene koordinirane akcije zemalja članica

Tanjug

20. 04. 2022. u 09:02

U VAŠINGTONU se danas održava sastanak G 20, a, kako su najavili zvaničnici zemalja članica, na njemu će biti usaglašene koordinirane akcije zbog napada Rusije na Ukrajinu.

СПРЕМАЈУ СЕ КОРАЦИ ПРОТИВ РУСИЈЕ: Данас састанак Г 20 - на снази усаглашене координиране акције земаља чланица

FOTO: printskrin

Dok u pojedinim zapadnim prestonicama tvrde da bi Rusija zbog svojih postupaka trebalo da bude u potpunosti isključena sa globalnih sastanaka, to nije stav drugih u G20, uključujući Kinu i Indoneziju, koja ove godine predsedava grupom, piše Gardijan.

Moskva je juče potvrdila da će ministar finansija Anton Siluanov predvoditi rusku delegaciju na pregovorima uprkos ponovljenim protestima zapadnih diplomata.

Američka ministarka finansija Dženet Jelen planira da izbegne sednice G20 na marginama sastanaka Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke kojima će prisustvovati zvaničnici.

Kako je rekao zvaničnik američkog Ministarstva finansija, ona će, međutim, prisustvovati uvodnoj sednici o ratu u Ukrajini, bez obzira na učešće Rusije. Izvor iz britanske vlade za Rojters je rekao da će britanski ministar finansija Riši Sunak takođe bojkotovati neke sednice G20 ako im budu prisustvovali ruski zvaničnici.

Sa sastanka ministara finansija i čelnika centralnih banaka 20 najrazvijenijih ekonomija sveta neće biti završne deklaracije o zajedničkim ciljevima zbog planiranog virtuelnog učešća Rusije, rekao je izvor iz nemačke vlade, prenosi Rojters.

Na sastanku će, kako je naveo, biti reči o stanju globalne ekonomije, posledicama rata u Ukrajini, vakcinama protiv kovida-19 i globalnoj pripremljenosti za moguće buduće pandemije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MNOGI NE ZNAJU: Ćerka prijatelja Milana udata je za našeg ČUVENOG glumca (FOTO)