SPREMAJU SE KORACI PROTIV RUSIJE: Danas sastanak G 20 - na snazi usaglašene koordinirane akcije zemalja članica

Tanjug

20. 04. 2022. u 09:02

U VAŠINGTONU se danas održava sastanak G 20, a, kako su najavili zvaničnici zemalja članica, na njemu će biti usaglašene koordinirane akcije zbog napada Rusije na Ukrajinu.

СПРЕМАЈУ СЕ КОРАЦИ ПРОТИВ РУСИЈЕ: Данас састанак Г 20 - на снази усаглашене координиране акције земаља чланица

FOTO: printskrin

Dok u pojedinim zapadnim prestonicama tvrde da bi Rusija zbog svojih postupaka trebalo da bude u potpunosti isključena sa globalnih sastanaka, to nije stav drugih u G20, uključujući Kinu i Indoneziju, koja ove godine predsedava grupom, piše Gardijan.

Moskva je juče potvrdila da će ministar finansija Anton Siluanov predvoditi rusku delegaciju na pregovorima uprkos ponovljenim protestima zapadnih diplomata.

Američka ministarka finansija Dženet Jelen planira da izbegne sednice G20 na marginama sastanaka Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke kojima će prisustvovati zvaničnici.

Kako je rekao zvaničnik američkog Ministarstva finansija, ona će, međutim, prisustvovati uvodnoj sednici o ratu u Ukrajini, bez obzira na učešće Rusije. Izvor iz britanske vlade za Rojters je rekao da će britanski ministar finansija Riši Sunak takođe bojkotovati neke sednice G20 ako im budu prisustvovali ruski zvaničnici.

Sa sastanka ministara finansija i čelnika centralnih banaka 20 najrazvijenijih ekonomija sveta neće biti završne deklaracije o zajedničkim ciljevima zbog planiranog virtuelnog učešća Rusije, rekao je izvor iz nemačke vlade, prenosi Rojters.

Na sastanku će, kako je naveo, biti reči o stanju globalne ekonomije, posledicama rata u Ukrajini, vakcinama protiv kovida-19 i globalnoj pripremljenosti za moguće buduće pandemije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ČUJU SE EKSPLOZIJE I SIRENE ZA VAZDUŠNI NAPAD: Iranski informativni kanal objavio snimak navodnog izraelskog udara (VIDEO)