ITALIJA BEZ RUSKOG GASA? Rim će odbiti da plaća u rubljama ako to krši sankcije EU

P. Z. S. / ria.ru

20. 04. 2022. u 00:01

BLUMBERG prenosi, pozivajući se na izvore, da će Italija odbiti da se pridržava ruskih uslova za plaćanje gasa ako Evropska unija dođe do zaključka da to krši njene sankcije.

ИТАЛИЈА БЕЗ РУСКОГ ГАСА? Рим ће одбити да плаћа у рубљама ако то крши санкције ЕУ

Foto: EPA


Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je 23. marta prenos plaćanja za isporuku prirodnog gasa zemljama EU i drugim državama koje su uvele restriktivne mere u rublje, kako bi prestale da koriste dolare i evre u obračunima. Tada je predsednik potpisao odgovarajući ukaz i najavio da će Rusija razmotriti neispunjavanje obaveza po gasnim ugovorima od strane neprijateljskih zemalja ako od 1. aprila ne plate u rubljama.

- Italija će odbiti da ispoštuje nove uslove plaćanja gasa koje zahteva Moskva ako Evropska unija zaključi da bi to prekršilo sankcije, prenosi agencija.

Prema izvorima, tokom preliminarne procene, EU je zaključila da su ruski uslovi plaćanja jasno kršenje sankcija. Izvori kažu da italijanska vlada čeka da Brisel završi svoj pravni pregled pre nego što preduzme bilo kakvu akciju.

Ranije je šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla da bi Mađarska prekršila sankcije ako bi plaćala ruski gas u rubljama.

BONUS VIDEO - RUSKI KOMANDOS O BORBI SA DESNIM SEKTOROM: "Predali su se, veliki pozdrav građanima Rusiji!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)