(MAPA) AMERIČKA VERZIJA KONTRAOFANZIVE: Procureo plan za ukrajinska dejstva protiv ruske armije u Donbasu i kod Harkova

P. Z. S. / telegram@voenkorKotenok

15. 04. 2022. u 18:13

NA društvenim mrežama pojavio se još jedan plan za ukrajinsku kontaofanzivu u Dombasu i Harkovu.

(МАПА) АМЕРИЧКА ВЕРЗИЈА КОНТРАОФАНЗИВЕ: Процурео план за украјинска дејства против руске армије у Донбасу и код Харкова

Foto AP

Ova “američka varijanta” daje verovatne pravce navodnih protivofanzivnih dejstava Oružanih snaga Ukrajine protiv Oružanih snaga Ruske Federacije.

Po toj verziji ukrajinska armija treba da koncentriše svoje glavne napore na nanošenje bočnog napada na rusku grupaciju trupa u Harkovskoj oblasti, a sekundarni cilj je poraz jedinica Oružanih snaga RF u Hersonskoj oblasti.

Navodna namera ukrajinskog generalštaba (prema mišljenju američkog stručnjaka) je da Oružane snage Ukrajine obuzdaju ruski udar uz pomoć tri lake (vazdušno-desantne (vdbr), jurišno-desantne (dšbr) i jedne motorizovane pešadijske) brigade.

Takođe pored tri brigade u Harkovskoj oblasti (4., 17. tenkovska i 92. mehanizovana) planira se prebacivanje još četiri brigade iz Kijevske i Černigovske oblasti (72. i 93. mehanizovane, dšbr), koje bi trebalo da udare na bok ruske grupacije trupa u oblasti Izjuma.

U oblasti Nikolajeva, kako smatra američki vojni analitičar, Oružane snage Ukrajine planiraju sekundarni udar, za koji je planirano pregrupisavanje dve brigade (5. tenkovska i 122. mehanizovana) iz oblasti Odese uz dve koje se nalaze u oblasti Nikolajeva (80. vazdušno-desantna brigada i 124. teritorijalna).

BONUS VIDEO - VOJSKA DNR ČISTI MARIUPOLj: Pripadnici "Azov-a" digli u vazduh Dramsko pozorište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo