UPOZORENJE RUSKOG ADMIRALA: "Držaćemo na nišanu brodove NATO-a u Baltičkom moru"

Novosti onlajn

15. 04. 2022. u 14:55

SNAGE Baltičke flote pratiće akcije brodova NATO-a tokom vojnih vežbi koje počinju u tom regionu, a u slučaju agresivnih planova, sve mete će biti „na nišanu“, rekao je bivši komandant Baltičke flote admiral Vladimir Valujev.

УПОЗОРЕЊЕ РУСКОГ АДМИРАЛА: Држаћемо на нишану бродове НАТО-а у Балтичком мору

Foto: EPA

- Cilj vojnih vežbi koje održava NATO je da se pokaže snaga i jedinstvo saveznika. Međutim, Baltička flota ima dovoljno obalskih sistema i brodske posade da se suprotstavi pretnjama. Vrši se izviđanje svim sredstvima. U slučaju da se jave agresivni planovi, sve mete će nam biti 'na nišanu' - upozorio je admiral.

Takođe je podsetio da su u nedavnoj prošlosti brodovi NATO-a, zajedno sa ruskom Baltičkom flotom, svake godine održavali vojne vežbe „Baltops“ u cilju uvežbavanja interakcije na vodi i kopnu.

- Međutim, sada scenario više liči na probu desanta na obalu s ciljem napredovanja na istok. Ali mi smo spremni za to - rekao je on.

Kako je saopštila ranije pres-služba glavnog štaba estonskih Odbrambenih snaga, brodovi prve stalne pomorske protivminske grupe NATO-a SNMG1 uplovili su u Baltičko more gde će učestvovati u vojnim vežbama sa susednim zemljama Alijanse i partnerskim zemljama. Primarni zadatak je da se demonstrira prisustvo saveznika u regionu Baltičkog mora i da se održe zajedničke vojne vežbe sa estonskom Ratnom mornaricom.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

RUSKA BESPILOTNA LETELICA U AKCIJI: Prikazano kako prate ukrajinsku vojsku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba