NULANDOVA PROGNOZIRA: SAD će na kraju verovatno priznati da je operacija Rusije u Ukrajini "genocid"

Novosti onlajn

14. 04. 2022. u 09:13

VRLO je verovatno da će Vašington na kraju priznati da je specijalna operacija Rusije u Ukrajini genocid, izjavila je zamenica državnog sekretara Viktorija Nuland.

НУЛАНДОВА ПРОГНОЗИРА: САД ће на крају вероватно признати да је операција Русије у Украјини геноцид

Viktorija Nuland / Foto Profimedia

Prethodno je američki predsednik Džozef Bajden nazvao politiku Rusije u Ukrajini „genocidom“, ali je istakao da odluku o tome da li se to tako može kvalifikovati i sa pravnog stanovišta, treba da donesu pravnici.

- Mogu da prognoziram da ćemo vrlo verovatno na kraju ustanoviti ono o čemu je govorio američki predsednik Džozef Bajden. To je zato što ono što se dešava u zemlji nije slučajnost - istakla je Nulandova za Si-En-En.

Portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov izjavio je da Kremlj smatra neprihvatljivim slične pokušaje da se situacija iskrivi.

SAD su posle jednog veka priznale ubistvo milion i po Jermena u Osmanskom carstvu za genocid.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Zato je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

Dirljiv susret oca sa decom u Mariupolju: Nisu se videli mesecima, a onda su pokuljale emocije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!