MAKRON NE ŽELI DA SE RAZBACUJE TERMINOM "GENOCID": "Rusi i Ukrajinci su bratski narodi"

Novosti onlajn

13. 04. 2022. u 14:55

FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron nazvao je Ruse i Ukrajince bratskim narodima i dodao da trenutno treba biti oprezan sa terminima kao što je genocid.

МАКРОН НЕ ЖЕЛИ ДА СЕ РАЗБАЦУЈЕ ТЕРМИНОМ ГЕНОЦИД: Руси и Украјинци су братски народи

Foto: AP Photo/Francois Mori

Makron je u izjavi za TV kanal „Frans 2“ odgovorio na pitanje da li bi koristio termin „genocid“ kad su u pitanju dešavanja u Ukrajini, odnosno u Mariupolju.

- Sada bih bio oprezan s terminama, jer su to bratski narodi... Rusi i Ukrajinci su bratski narodi. Ovo što se dešava je ludilo, povratak rata na evropsko tlo. Ali istovremeno posmatram činjenice i želim da maksimalno pokušam da zaustavim ovaj rat i uspostavim mir - izjavio je Makron.

Ranije je francuski lider saopštio da u najskorije vreme planira da razgovara sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Ranije je američki predsednik Džozef Bajden izneo nove optužbe na račun ruskog predsednika. On je tokom posete američkoj saveznoj državi Ajovi prvi put nagovestio da smatra da su Putinovi potezi u Ukrajini „genocidni“.

Prethodno je ruski lider rekao da su Rusi, Belorusi i Ukrajinci jedan narod, a dešavanja u Ukrajini je nazvao tragedijom.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Dirljiv susret oca sa decom u Mariupolju: Nisu se videli mesecima, a onda su pokuljale emocije


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)