PROTERALI SVEŠTENIKE I POSTAVILI ARTILJERIJU U PORTI CRKVE: Ukrajinci digli u vazduh i branu na jezeru Oskol

P. Z. S. / ria.ru

04. 04. 2022. u 22:12

MILITANTI ukrajinske teritorijalne odbrane proterali su sveštenstvo iz manastira Svetog Dimitrija u Sumskoj oblasti i pretvorili ga u uporište.

ПРОТЕРАЛИ СВЕШТЕНИКЕ И ПОСТАВИЛИ АРТИЉЕРИЈУ У ПОРТИ ЦРКВЕ: Украјинци дигли у ваздух и брану на језеру Оскол

Foto printskrin FB



U Harkovskoj oblasti ukrajinske trupe digle su u vazduh branu Oskolskog rezervoara, zbog čega prete poplave u više od sedam naselja, a Svjatogorsk je već poplavljen, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Ruske Federacije general-pukovnik Mihail Mizincev.

-U Sumskoj oblasti, u manastiru Svetog Dmitrija, militanti bataljona teritorijalne odbrane, pod pretnjom fizičkog nasilja, primorali su sveštenstvo da potpuno napusti zgradu, rekao je Mizincev.

On je rekao da je u prostorijama manastira uporište, a na teritoriji je postavljeno teško naoružanje - višecevni raketni bacači "Grad" i haubice D-30.

Foto MO Ukrajine

Osim toga, u oblasti Harkova, prema rečima Mizinceva, jedinice ukrajinskih oružanih snaga digle su u vazduh branu rezervoara/jezera Oskol. Više od sedam naselja duž reke Severski Donec je pod pretnjom poplava, a grad Svjatogorsk, Kramatorski okrug, sa više od 4.000 stanovnika, već je poplavljen.

Takođe, u Harkovskoj oblasti, pripadnici oružanih snaga Ukrajine postavljaju mine kraj puteva u severnom i istočnom pravcu, dodao je načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane.

Prema njegovim rečima, ove zločinačke akcije ukrajinskih trupa imaju za cilj zastrašivanje civilnog stanovništva koje samostalno pokušava da se privatnim automobilima i pešice evakuiše u Rusiju.

-Ovakvi postupci Kijeva još jednom demonstriraju nehuman odnos prema sudbini sopstvenih građana i svedoče o potpunom nepoštovanju svih normi morala i međunarodnog humanitarnog prava, naglasio je Mizincev.

BONUS VIDEO - VOJSKA DNR ČISTI MARIUPOLj: Pripadnici "Azov-a" digli u vazduh Dramsko pozorište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!