MOŽDA SU I UKRAJINCI POBILI CIVILE? Američki vojni analitičar komentarisao događaje u Buči

P. Z. S. / russian.rt.com

04. 04. 2022. u 20:39

AMERIČKI vojni analitičar Skot Riter je u intervjuu za RT prokomentarisao optužbe ukrajinske strane na račun Rusije da je navodno ubijala civile u Buči.

МОЖДА СУ И УКРАЈИНЦИ ПОБИЛИ ЦИВИЛЕ? Амерички војни аналитичар коментарисао догађаје у Бучи

Foto Tanjug/AP


-Ako Ukrajinci daju takve izjave, voleo bih da sprovedu istražni rad i potkrepe svoje reči podacima iz istrage, rekao je on.

Riter je dodao da je Rusija pokazala nameru da poštuje međunarodno pravo oružanog sukoba, ali ukrajinske vlasti nisu.

On je takođe skrenuo pažnju na činjenicu da su Oružane snage Ukrajine odlučile da „stambena naselja pretvore u bojno polje, koristeći tako sopstveno civilno stanovništvo kao živi štit“.

-I ne izmišljam nešto – ove činjenice na terenu su prinuđene da priznaju i novine Vašington Post (The Washington Post) sa svojim očigledno proukrajinskim stavom, rekao je on.

Riter se takođe zapitao zašto Zapad ne govori o tome da su ukrajinske trupe granatirale Buču.

-Mislim da je jedan od razloga zašto Zapad ne navodi da su snage ukrajinska vlade granatirale Buču taj što postoji mogućnost da su ovi mrtvi civili poginuli od strane ukrajinskih snaga, i ne žele da to ispliva na površinu, jer se ne uklapa u “mantru” koju promovišu o „nečasnoj Rusiji“, rekao je on.

Ministarstvo odbrane je 3. aprila odbacilo optužbe kijevskog režima da su ruske snage navodno ubijale civile u Buči.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da je nakon odlaska ruskog vojnog osoblja u Buči organizovana antiruska provokacija, koja predstavlja direktnu pretnju međunarodnom miru i bezbednosti.

Kremlj je napomenuo da se ne može verovati video snimku koji je objavila Ukrajina o događajima u Buči - stručnjaci ruskog Ministarstva odbrane otkrili su znake lažiranja i falsifikata u materijalima Kijeva.

BONUS VIDEO - RUSKI KOMANDOS O BORBI SA DESNIM SEKTOROM: "Predali su se, veliki pozdrav građanima Rusiji!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna