PLAŠE SE MOĆNOG ISKANDERA IZ KALINJINGRADA: Nemačka želi da se zaštiti od ruskog naoružanja - kupuju nove sisteme od Izraela i Amerike

Tanjug

02. 04. 2022. u 14:30

NEMAČKA razmatra kupovinu raketnog odbrambenog sistema od Izraela ili Sjedinjenih Američkih Država za odbranu od pretnji ruskih raketa iskander lociranih u Kalinjingradu.

ПЛАШЕ СЕ МОЋНОГ ИСКАНДЕРА ИЗ КАЛИЊИНГРАДА: Немачка жели да се заштити од руског наоружања - купују нове системе од Израела и Америке

Foto: EPA

Rakete Iskander imaju takav domet da mogu da stignu do skoro svih zapadnoevropskih zemalja i ne postoji raketni štit za zaštitu od takve pretnje, rekao je nemački ministar odbrane Eberhard Corn za "Velt am Zontag".

- Izraelci i Amerikanci imaju takve sisteme. Koji bismo mi hteli? Hoćemo li uspeti da napravimo takav raketno-odbrambeni sistem u NATO? To su pitanja na koja sada želimo odgovor - rekao je Corn.

Rusija je 2018. godine postavila rakete iskander u svoju enklavu Kalinjingrad između Poljske i Litvanije. Reč je o mobilnom balističkom raketnom sistemu čije dve navođene rakete mogu da nose konvencionalno punjenje ili nuklearne bojeve glave.

- Zasad je jasno samo jedno - sami nemamo ni vremena ni novca za razvijanje takvih sistema zato što raketna pretnja već postoji - rekao je Corn.

BONUS VIDEO: 

"KRASNOPOLj" U AKCIJI: Rusi objavili snimak uništavanja položaja ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)