NABAVITE ZALIHE HRANE ZA DVE GODINE: Predsednik Tadžikistana pozvao građane da se spreme za odbranu zemlje

Novosti online

01. 04. 2022. u 23:53

PREDSEDNIK Tadžikistana Emomali Rahmon obratio se stanovnicima republike sa čestitkom povodom svetog meseca Ramazana, navela je novinska agencija Ferghana.

НАБАВИТЕ ЗАЛИХЕ ХРАНЕ ЗА ДВЕ ГОДИНЕ: Председник Таџикистана позвао грађане да се спреме за одбрану земље

Foto: Tanjug/AP

Kako navodi agencija, on je u svom obraćanju pozvao građane da rade savesno, budu štedljivi i da se spreme zalihe hranom za dve godine. Rahmon je tekuću godinu nazvao „najtežom“ u prošlom veku i podsetio sugrađane na potrebu da budu spremni za odbranu suvereniteta zemlje.

„Čovečanstvo se danas nalazi u najosetljivijem i najtežem periodu tokom više od jednog veka. Prema mišljenju stručnjaka, posledice ovog izuzetno osetljivog perioda krize su nepredvidive i dugoročne. Ova godina će biti najteža i najteža za čovečanstvo u svakom pogledu, a pre svega u pogledu obezbeđivanja prehrambene bezbednosti“, rekao je predsednik Tadžikistana.

On je pozvao na proširenje poljoprivrednih radova kako se kasnije ne bi suočili sa nestašicom hrane ili povećanjem cena, i preporučio Tadžicima da naprave zalihe hrane.

„Svaka porodica treba da razmisli o tome kako da se snađe, proizvede što više hrane i da se za dve godine snabde potrebnom hranom. U izuzetno napetoj situaciji u svetu, potrebno je biti jedinstven i budan, spreman da zaštiti suverenitet i bezbednost države. Kada je politička, vojna, ekonomska i socijalna situacija u svetu izuzetno napeta, krizna, složena i opasna, pitanje nezavisnosti i slobode pojedinih država i strukture njihove državnosti ozbiljno se dovodi u pitanje. Uvek moramo biti spremni da zaštitimo neprocenjivi dar našeg života – državnu nezavisnost i njena dostignuća“, rekao je Rahmon.

Prema zvaničnim podacima, prosečna mesečna plata u republici početkom ove godine iznosila je oko 1.520 somona (134 dolara), a minimalna 400 somona (35 dolara).

BONUS VIDEO: "KRASNOPOLj" U AKCIJI: Rusi objavili snimak uništavanja položaja ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL IZVEO NAPAD NA IRAN: Tri drona primećena u Isfahanu, aktiviran i PVO (VIDEO)