CENTAR ZA GRUPE ZA BRZO REAGOVANJE: Kina gradi specijalnu bazu za MUP Tadžikistana na granici sa Avganistanom

Novosti onlajn

28. 10. 2021. u 17:12

KINA će izgraditi specijalnu bazu u klisuri Vahan Gorno-Badahšanske autonomne oblasti za Ministarstvo unutrašnjih poslova Tadžikistana vrednu oko 8,9 miliona dolara, nacrt sporazuma o njenoj izgradnji usvojio je tadžikistanski parlament.

ЦЕНТАР ЗА ГРУПЕ ЗА БРЗО РЕАГОВАЊЕ: Кина гради специјалну базу за МУП Таџикистана на граници са Авганистаном

Prvi avgust je Dan kineske vojske / Foto AP

- Baza u vrednosti od 100 miliona somonija (oko 8,9 miliona dolara) Kina će izgraditi za Ministarstvo unutrašnjih poslova u skladu sa sporazumom između MUP Tadžikistana i kineskog Ministarstva za javnu bezbednost - saopštio je prvi zamenik ministra unutrašnjih poslova Tadžikistana Abdurahmon Alamšozoda poslanicima Donjeg doma parlamenta.

On je istakao da će u klisuri Vahan ova baza biti izgrađena za grupe za brzo reagovanje odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Tadžikistana.

- U skladu sa sporazumom, sva oprema koja se uvozi u Tadžikistan iz Kine tokom izgradnje baze biće oslobođena plaćanja poreza i carina - naglasio je Alamšozoda.

U okviru projekta planirana je izgradnja 12 objekata, uključujući administrativni, spavaonicu, trpezariju, prostorije za smeštaj tadžikistanskih snaga i članova njihovih porodica, rezervoar za vodu i dve kule za osmatranje. Ukupna površina kompleksa biće 3.550 kvadratnih metara.

(Sputnjik)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

IRAN ĆE TEK SADA DA POKAŽE ZUBE: Nuklearni program islamske republike dobija novi zamah

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave