MEDVEDEV O PRITISCIMA NA RUSIJU: Sankcije će samo ujediniti rusko društvo

Novosti online

25. 03. 2022. u 08:27

DMITRIJ Medvedev prokomentarisa je ulogu zapadnih sankcija prema Rusiji i uticaj koje one mogu da imju na postojeću krizu u Ukrajini.

МЕДВЕДЕВ О ПРИТИСЦИМА НА РУСИЈУ: Санкције ће само ујединити руско друштво

Foto Predsedništvo Srbije

- Glupo je poverovati da bi sankcije Zapada protiv ruskih kompanija i biznismena mogle da imaju bilo kakav uticaj na vladu u Moskvi, poručio je danas bivši ruski predsednik i zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev.

- Sankcije će samo ujediniti rusko društvo, a ne izazvati narodno nezadovoljstvo vlašću - izjavio je Medvedev u intervjuu ruskoj novinskoj agenciji RIA Novosti, prenosi Rojters.

Zapad je uveo više paketa sankcija Rusiji nakon njene invazije na Ukrajinu, a neki od njih su posebno usmereni na ruske biznismene milijardere, za koje se veruje da su bliski predsedniku Vladimiru Putinu, navodi britanska agencija.

- Postavlja se pitanje može li bilo koji od ovih velikih biznismena imati makar i najmanji uticaj na rukovodstvo zemlje. Otvoreno vam kažem ne, to nikako nije moguće - naglasio je Medvedev.

Dmitrij Medvedev je za Raša Tudej rekao da zapadne zemlje koriste rusofobiju za postizanje domaćih ciljeva:

- Neko ima izbore, neko ima krizu, neko treba da napravi koaliciju sa nekim drugim. A za ovo uvek morate pronaći metu ili neprijatelja. U ovom slučaju, naša zemlja je izabrana kao neprijatelj.

(Tanjug/RT)

BONUS VIDEO:

U POLjSKOJ SRUŠEN SPOMENIK CRVENE ARMIJE: Istorijski spomenik sravljen sa zemljom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije