SITUACIJA BI SE MOGLA JOŠ VIŠE POGORŠATI: Napadnuta vojska na međunarodnom autoputu koji povezuje tri prestonice!

Novosti online

20. 03. 2022. u 22:41

ISIS-ova novinska agencija objavila je fotografije koje dokumentuju nedavni napad ćelija terorističke grupe u zapadnoj iračkoj provinciji Anbar.

СИТУАЦИЈА БИ СЕ МОГЛА ЈОШ ВИШЕ ПОГОРШАТИ: Нападнута војска на међународном аутопуту који повезује три престонице!

Foto: Printscreen

Napad je bio usmeren na inženjersku opremu iračke vojske koja je bila raspoređena u blizini grada Rutba. Grad se nalazi u blizini strateškog autoputa koji povezuje glavni grad zemlje, Bagdad, sa jordanskom prestonicom Amanom i sirijskom prestonicom Damaskom.

Tokom napada, teroristi ISIS-a uništili su tri bagera i oštetili kamion koji je prevozio zalihe za iračku vojsku.

Ćelije ISIS-a bile su veoma aktivne u predgrađu Rutbe, posebno duž međunarodnog autoputa. Teroristi su 24. februara upali u zasedu dva vozila iračke vojske u blizini kota na 20 kilometara i 40 kilometara istočno od Rutbe. Teroristi su 3. marta gađali položaj iračke vojske u blizini kote na 120 kilometara istočno od Rutbe.

Napali su i dva oklopna vozila "hamvija" koja su prolazila autoputem. Međunarodni autoput je otvoren u pravcu Amana. Međutim, put za Damask trenutno je blokiran od strane američkog garnizona u jugoistočnoj sirijskoj oblasti Al-Tanf.

Snage iračke vlade tek treba da preduzmu ozbiljne mere da obezbede međunarodni autoput. Bezbednosna situacija duž autoputa, posebno u blizini Rutbe, mogla bi se još više pogoršati u bliskoj budućnosti.

(SrbijaDanas)

BONUS VIDEO: Aleksandar Šapić: Uspostavićemo jedinstveni kanal komunikacije sa Beograđanima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!