ZELENSKI SE OBRATIO USRED NOĆI: "Hoću da me svi čuju, ali posebno Moskva - vreme je da se čujemo"

Novosti onlajn

19. 03. 2022. u 08:40

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski obratio se usred noći u subotu i poslao Moskvi jasnu poruku - "vreme je da razgovaramo".

ЗЕЛЕНСКИ СЕ ОБРАТИО УСРЕД НОЋИ: Хоћу да ме сви чују, али посебно Москва - време је да се чујемо

Foto: Facebook/Volodimir Zelensьkiй

Zelenski je na svom Fejsbuku rekao da želi da ga čuje ceo svet, ali posebno Rusija i upozorio da, ukoliko ne bude bilo mirovnih pregovora, više narednih generacija Rusa neće moći da ispravi štetu nanetu svojoj zemlji.

- Hoću da me svi čuju, ali posebno Moskva. Vreme je da se sretnemo, vreme je da razgovaramo, vreme je da povratimo teritorijalni integritet i pravdu Ukrajini, inače će Rusija pretrpeti takve gubitke da nekoliko generacija neće biti dovoljno kako bi se opet podigla - rekao je on i dodao:

- Ruska vojna akcija pogoršava situaciju za samu Rusiju, a iskreni pregovori bez odugovlačenja jedini su način da popravimo štetu. Mi smo uvek insistirali na pregovorima. Uvek smo predlagali dijalog i rešenja za mir. I to ne samo tokom ova 23 dana koliko traje invazija.

Ruska strana ranije je izrazila spremnost za nastavak pregovora, a navodno je i Vladimir Putin spreman da se sa Zelenskim sretne lice u lice.

BONUS VIDEO: 

UDAR JURIŠNIH DRONOVA: Napad na ukrajinske trupe i opremu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!