LONDON DOUNJUJE ISPORUKE ORUŽJA KIJEVU: Šalju i PVO sisteme u Ukrajinu

Novosti online

16. 03. 2022. u 22:07

VELIKA Britanija će predati Ukrajini mobilne protivavionske raketne sisteme „Starstrik“, navodi se u saopštenju britanskog Ministarstva odbrane nakon sastanka ministara odbrane zemalja NATO-a.

ЛОНДОН ДОУЊУЈЕ ИСПОРУКЕ ОРУЖЈА КИЈЕВУ: Шаљу и ПВО системе у Украјину

Foto Tanjug/AP

Kako je precizirano, taj sistem predstavlja dopunu druge vojne pomoći koju su pružile Oružane snage Velike Britanije, a koja uključuje preko 4.000 protivtenkovskih raketa.

Specijalna operacija Oružanih snaga Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. Kako najavljuju američki mediji, očekuje se da bi predsednik SAD Džozef Bajden mogao saopštiti novu odluku američke administracije o slanju vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od jedne milijarde dolara.

U međuvremenu, ruske trupe preuzele su kontrolu nad Berdjanskom. Sa druge strane, ukrajinske snage nastavile su da primenjuju raketne lansere „Točka-U“ po gradovima Donbasa, a u tim napadima ima i poginulih i povređenih, a među njima i dece.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: RUSI UŠLI U HARKOV: Oklopna vozila se probila u centar drugog najvećeg ukrajinskog grada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba