PROVOKACIJE EKSTREMISTA IZ JEDINICA AZOVA: Ukrajinski nacisti digli u vazduh zgradu pozorišta u Marijupolju

Novosti online

16. 03. 2022. u 19:22

MILITANTI nacističkog bataljona „Azov“ izveli su novu krvavu provokaciju – digli su vazduh zgradu pozorišta u Marijupolju koju su ranije minirali, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

ПРОВОКАЦИЈЕ ЕКСТРЕМИСТА ИЗ ЈЕДИНИЦА АЗОВА: Украјински нацисти дигли у ваздух зграду позоришта у Маријупољу

Foto Tanjug/AP

Ruski vojni resor demantuje optužbe Kijeva za navodni vazdušni napad na pozorište u Marijupolju u kome su se mogli nalaziti civili kao taoci.

Kako je precizirano, zgrada pozorišta u Marijupolju nikad nije bila meta za napad ruske vojske, s obzirom na potencijalnu opasnost po živote civila.

Kako prenosi telegram kanal voenkorKotenok sprema se još podmetanja ukrajinskih nacista.

"U tom cilju, od 6. do 11. marta, na teritoriji starog gradskog groblja u Mariupolju izvedeni su inženjerski radovi za opremanje rova dubine više od dva metra i dužine više od 100 metara kao dokaz masovne pogibije civila, predviđeno je sahranjivanje posmrtnih ostataka ukrajinskih snaga bezbednosti i nacionalisti koji su poginuli u borbama."

Specijalna operacija Oružanih snaga Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. Kako najavljuju američki mediji, očekuje se da bi predsednik SAD Džozef Bajden mogao saopštiti novu odluku američke administracije o slanju vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od jedne milijarde dolara.

U međuvremenu, ruske trupe preuzele su kontrolu nad Berdjanskom. Sa druge strane, ukrajinske snage nastavile su da primenjuju raketne lansere „Točka-U“ po gradovima Donbasa, a u tim napadima ima i poginulih i povređenih, a među njima i dece.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?