KAČINJSKI BI DA UVUČE NATO U RAT U UKRAJINI? Zalaže se za “mirovnu misiju” koja će moće da se brani

P. Z. S. / ria.ru

15. 03. 2022. u 23:10

ZAMENIK premijera Poljske, šef vladajuće partije Pravo i pravda, Jaroslav Kačinjski, predložio je slanje misije NATO-a ili veće misije u Ukrajinu.

КАЧИЊСКИ БИ ДА УВУЧЕ НАТО У РАТ У УКРАЈИНИ? Залаже се за “мировну мисију” која ће моће да се брани

Foto Shutterstock

-Potrebna nam je mirovna misija NATO-a ili, možda, još širi međunarodni sastav. Ali takva misija koja će moći da se brani, koja će delovati na teritoriji Ukrajine. Što, naravno, uz saglasnost predsednika i Vlada će biti na teritoriji zemlje, a to neće biti nenaoružana misija, misija koja će biti osmišljena da donosi mir, nosi humanitarnu pomoć, ali će je štititi i odgovarajuće snage – oružane snage, Kačinjski je rekao nakon sastanka sa Vladimirom Zelenskim u Kijevu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio početak vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)