UPOZORENJE ZAMENIKA PREMIJERA RUSIJE: Priprema se diverzija na gasno-transportni sistem Ukrajine, barel nafte biće 300 dolara

M.Đorđević

07. 03. 2022. u 20:59

Rusija ima informacije o pripremi provokacije protiv gasnog transportnog sistema Ukrajine, rekao je u ponedeljak novinarima potpredsednik Vlade Ruske Federacije Aleksandar Novak,navodi TASS.

УПОЗОРЕЊЕ ЗАМЕНИКА ПРЕМИЈЕРА РУСИЈЕ: Припрема се диверзија на гасно-транспортни систем Украјине, барел нафте биће 300 долара

Foto: Profimedia

"Prema našim informacijama, sprema se provokacija u vezi sa gasno-transportnim sistemom Ukrajine, a konkretno protiv pumpnih stanica za gas. Želim unapred da upozorim na ovo, ovo je izuzetno opasno, Rusiju to ne interesuje! Mi radimo sve što možemo da sprečimo ovo“, rekao je on, prenosi TASS.

Novak je prokomentarisao i lažne da je ruska vojska navodno napala nuklearku Zaporožje. „Želim još jednom da naglasim: Rusija nema nikakve veze sa ovim! To jednostavno nije tačno! Oružane snage Rusije rade u saradnji sa ukrajinskim specijalistima koji rade na stanici“, rekao je potpredsednik Vlade.

Prema njegovim rečima, održava se stalna komunikacija sa IAEA, rukovodstvo ove organizacije je obavešteno o situaciji. „I uvek smo spremni da pružimo tehničku podršku ukrajinskim specijalistima za održavanje NE“, dodao je Novak.

Foto AP

Novak upozorava na katastrofalne posledice izbacivanja ruske nafte

Zamenik premijera Rusije Aleksandar Novak upozorio je na katastrofalne posledice odbijanja ruske nafte za svetsko tržište. Njegove reči prenose RIA Novosti .

Prema Novakovim rečima, takav potez će izazvati skok cena goriva na svetskom tržištu. Rekao je da bi barel nafte mogao da poskupi na 300 dolara ili više. Istovremeno, nemoguće je brzo zameniti rusku naftu na evropskom tržištu. To će trajati više od godinu dana, a potrošači u Evropi to će morati da plate, naglasio je Novak.

Tokom trgovanja 7. marta, cena nafte tipa Brent dostigla je novi rekord i premašila 130 dolara po barelu, nadmašivši vršne vrednosti iz 2012. godine.

BONUS VIDEO: RUSI OBJAVILI SNIMAK IZ HERSONSKE OBLASTI: Pogledajte šta su od naoružanja ostavili ukrajinski vojnici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri