VAZDUŠNI DUEL RUSA I UKRAJINACA: Oboreno pet ukrajinskih aviona, helikopter i dron

Novosti online

05. 03. 2022. u 18:03

ZBOG odsustva želje ukrajinske strane da utiče na nacionaliste ili produži „režim tišine“, ofanzivna dejstva ruske vojske nastavljena su od šest sati po moskovskom vremenu (četiri sata po srednjoevropskom), izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

ВАЗДУШНИ ДУЕЛ РУСА И УКРАЈИНАЦА: Оборено пет украјинских авиона, хеликоптер и дрон

V.N.

-Nacionalistički bataljoni su iskoristili 'režim tišine' da se pregrupišu i ojačaju svoje pozicije“, rekao je Konašenkov, dodajući da su ofanzivna dejstva nastavljena zbog nespremnosti ukrajinske strane da utiče na nacionaliste ili produži „režim tišine“.

Prema njegovim rečima, Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su četiri ukrajinska jurišna aviona Su-27 u vazdušnoj borbi kod Žitomira i jedan Su-25.

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

-U vazdušnoj borbi u oblasti Žitomira oborena su četiri aviona Su-27 Oružanih snaga Ukrajine i jedan Su-25 su oborile snage PVO u Nežinskoj oblasti. Snage PVO uništile su i helikopter Mi-8 ukrajinskog vazduhoplovstva i bespilotnu letelicu 'Bajraktar ​​TB-2'“, rekao je general.

Ranije je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo da je u subotu od 10 časova po moskovskom vremenu (osam sati po srednjevropskom) Moskva objavila režim tišine za izlazak civila iz Marijupolja i regionalnog centra Volnovahe severno od njega. Vlasti Marijupolja su, sa svoje strane, saopštile da je evakuacija civilnog stanovništva odložena.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

(SNIMCI SA LICA MESTA) Avion PROMAŠIO pistu, pravo u jezero - zatvoren aerodrom