PUTIN POTPISAO NOVI UKAZ: Specijalne mere zbog neprijateljskih poteza Zapada

Novosti online

01. 03. 2022. u 21:34

RUSKI predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz „O dodatnim privremenim ekonomskim merama za osiguravanje finansijske stabilnosti Rusije“, saopštila je pres-služba Kremlja.

ПУТИН ПОТПИСАО НОВИ УКАЗ: Специјалне мере због непријатељских потеза Запада

Foto Tanjug/AP

- Od 2. marta 2022. godine zabraniti iznošenje iz Rusije gotovine u stranoj valuti i (ili) monetarnih instrumenata u stranoj valuti u iznosu većem od 10.000 američkih dolara obračunatom po zvaničnom kursu Centralne banke Rusije, utvrđenom na dan iznošenja - navodi se u saopštenju.

Putin je takođe naložio da se od 2. marta za rezidente utvrdi poseban postupak transakcija po pitanju odobravanja kredita u rubljama, kao i u vezi prodaje hartija od vrednosti i nepokretnosti stranim licima koja su povezana sa državama koje su uvele sankcije protiv Rusije.

BONUS GALERIJA: Ruska vojska na zemlji, nebu i moru

Za sprovođenje takvih operacija biće neophodna dozvola vladine komisije za strane investicije, a operacije sa nepokretnostima i hartijama od vrednosti moći će da se obavljaju na organizovanom trgovanju na osnovu dozvole Centralne banke u dogovoru sa Ministarstvom finansija.

Kako je precizirano, ove mere su izazvane „neprijateljskim delovanjem SAD, koje je u suprotnosti sa međunarodnim pravom, i delovanjem stranih država i međunarodnih organizacija koje su im se pridružile“. Usmerene su na zaštitu nacionalnih interesa.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: Ukrajinski zarobljenici dovedeni pred spomenik deci poginuloj u Donbasu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom