UKRAJINSKI GENERAL UBIJEN U RUSKOM NAPADU! Uništen štab grupe "Sever", borci bataljona "Azov" u panici

Novosti online

01. 03. 2022. u 19:59

ŠTAB operativno taktičke grupe "Sever" Oružanih snaga Ukrajina uništen je danas u zajedničkoj ofanzivi ruskih snaga i Narodnih milicija DNR i LNR, saopštio je portparol armije Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin.

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ УБИЈЕН У РУСКОМ НАПАДУ! Уништен штаб групе Север, борци батаљона Азов у паници

Foto: Lugansьka oblasna deržavna admіnіstracія/Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

- Većina štabnih oficira je poginula. Prema našim obaveštajnim podacima, među poginulima je i komandant grupe "Sever" general Dmitrij Krasiljnikov - dodao je portparol Narodne milicije.

Basurin kaže da je presretnuta radio komunikacija ukrajinske vojske potvrdila i da je likvidiran komandant 53. brigade Oružanih snaga Ukrajine pukovnik Titenko, dok je general Sodolj, komandant oružane grupe "Vostok", evakuisan helikopterom iz Mariupolja u teškom stanju.

Sodolj je povređen kada su pripadnici bataljona "Azov" u konfuziji otvorili vatru na njegovo vozilo, dok je prolazilo kroz jedan od ukrajinskih punktova, tvrdi Basurin.

BONUS GALERIJA: Ruska vojska

Portparol Narodne milicije zaključuje da su "nacionalističke jedinice koje su i dalje na teritoriji Donjecke i Luganske narodne republike obezglavljene".

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti "zahtevaju odlučnu i hitnu akciju" i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.

Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.

BONUS VIDEO: SNAŽNA EKSPLOZIJA KOD TV TORNjA U KIJEVU - Rusi upozoravaju stanovništvo - "Napustite svoje domove!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna