AMBASADA PRIMILA HITAN POZIV: U Lamanšu zadržan ruski teretni brod

Novosti online

26. 02. 2022. u 12:51

U KANALU Lamanš zadržan je ruski brod, javlja „Frans pres“, pozivajući se na pomorsku prefekturu Francuske. Ruska ambasada u Francuskoj potvrdila je ovu informaciju.

АМБАСАДА ПРИМИЛА ХИТАН ПОЗИВ: У Ламаншу задржан руски теретни брод

Foto: Printscreen

- Ambasada je primila hitan poziv od kapetana ruskog teretnog broda tokom koga je on saopštio da su francuske vlasti zadržale plovilo u Lamanšu- saopšteno je iz ambasade.

Kako je precizirano, konzularno odeljenje ambasade odmah je stupilo u kontakt sa francuskim vlastima kako bi se dobilo objašnjenje.

Prema navodima „Frans presa“, ruski brod je prevozio automobile u Sankt Peterburg, a trenutno je preusmeren u Bulonj na Moru u departmanu Pa de Kale.

Mediji pišu da je reč o komercijalnom brodu. Carinska služba ga je presrela u noći između petka i subote. Pretpostavlja se da pripada ruskoj kompaniji protiv koje je EU uvela sankcije.

Radio-stanica „Frans blu“, pozivajući se na pomorsku prefekturu, javlja da je brod plovio iz Ruana, prevozio je automobile i imao je dozvolu za plovidbu u francuskim vodama.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (1)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)