SVE VIŠE NOVCA TROŠE NA POKLONE: Austrijanci na Dan zaljubljenih daju u proseku 84 evra ove godine

Tanjug

14. 02. 2022. u 11:20

AUSTRIJANCI na ovogodišnji Dan zaljublenih nameravaju da potroše u proseku 84 evra za poklone, pokazuje istraživanje Udruženja trgovaca.

СВЕ ВИШЕ НОВЦА ТРОШЕ НА ПОКЛОНЕ: Аустријанци на Дан заљубљених дају у просеку 84 евра ове године

Foto: Tanjug/AP

Time će oni potrošiti više novca na poklone nego što su to učinili prošle godine.

Dan zaljubljenih pao je ove godine u ponedeljak, pa mnogi koriste današnji dan da, u poslednjem trenutku, kupe poklon za svog partnera.

- Mnogi građani obeležavaju Dan zaljubljenih kako bi sa partnerom proslavili svoju ljubav. Ove godine će Austrijanci u proseku potrošiti 84 evra za poklone, za 16 odsto više nego prošle godine - saopštilo je Udruženje.

Trgovci od Dana zaljubljenih očekuju dodatne prihode u visini od 128 miliona evra.

Zanimljivo je da su stanovnici pokrajine Gornja Austrija najdarežljiviji pošto će oni u potrošiti na poklone na Dan zaljubljenih u proseku 102 evra, dok su najveće “stipse” građani u Burgenlandu, koji će za Dan zaljubljenih potrošiti svega 43 evra.

Inače, glavni pokloni na Dan zaljubljenih su cveće (53 odsto), a zatim već slede čokolada i slatkiši (27 odsto), te potom sledi kozmetika (14 procenata), a na petom mestu je poseta restoranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

STRAVIČNO Piton dugačak 3 metra zgrabio dečaka (5), ugrizao ga i odvukao u bazen: Vrebao je u žbunju, video sam veliku crnu senku (VIDEO)