ĆERKA MISTER BINA: Težak blam britanske ministarke odbrane u Moskvi, sad joj se smeju i u Moskvi i u Londonu

M.Đorđević

11. 02. 2022. u 08:32

BRITANSKA ministarka spoljnih poslova Liz Trus pokazala je u Moskvi osnovno nepoznavanje geografije, a ruski mediji navode da je time pokazala zašto je u Britaniji dobila nadimak "ćerka mister Bina".

ЋЕРКА МИСТЕР БИНА: Тежак блам британске министарке одбране у Москви, сад јој се смеју и у Москви и у Лондону

Foto AP

Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Trus rekla je da London nikada neće priznati Voronješku i Rostovsku oblast kao deo Rusije. Ta primedba, koja pokazuje neznanje šefa britanskog Forin ofisa, bila je odgovor na pitanje ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

Kako navodi ruski list Komersant, Lavrov je kao odgovor na zahtev Liz Trus „da povuče ruske trupe sa granice sa Ukrajinom“ skrenuo pažnju koleginici na činjenicu da se ruska vojska nalazi na teritoriji Rusije, i upitao da li britanska strana priznaje ruski suverenitet nad Rostovskom i Voronješkom oblasti?

„Velika Britanija nikada neće priznati ruski suverenitet nad ovim regionima“, odgovorila je Lavrovu Liz Tras. Prema pisanju medija, nakon toga je morala da se umeša i ambasadorka Velike Britanije u Ruskoj Federaciji Debora Bonert, koja je Tras objasnila da je reč o regionima koji se nalaze u okviru Rusije.

Ruski diplomata je nakon razgovora rekao da je razočaran „razgovorom gluvih i nemih“.

Ruski mediji navode da je šefica Forin ofisa Liz Trus više puta opravdala nadimak „ćerka mister Bina“, i podsećaju na njenu izjavu da će "Britanija pomoći svojim baltičkim saveznicima na Crnom moru" ili na tvrdnju da je Ukrajina preživela invazije „od Mongola do Tatara“.

BONUS VIDEO:

 KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)