ČEŠKA UKINULA OBAVEZNU POTVRDU O VAKCINACIJI: Restorani i hoteli u Pragu konačno odahnuli

Tanjug

10. 02. 2022. u 18:23

ČEŠKA vlada je danas ukinula obaveznu potvrdu o vakcinaciji za ulazak u restorane i odlazak na različite događaje, pošto je broj inficiranih omikron sojem virusa počeo da opada

ЧЕШКА УКИНУЛА ОБАВЕЗНУ ПОТВРДУ О ВАКЦИНАЦИЈИ: Ресторани и хотели у Прагу коначно одахнули

Foto: pixabay

Hoteli i restorani u Pragu teško su bili pogođeni tokom pandemije i nadaju se sada da ograničenja neće biti vraćena, preneo je Rojters. Češka je među poslednjima evropskim zemljama koje su ublažile restrikcije u trenutku kada se vlada nada da je vrhunac zaraze omikron varijantom završen.

U Španiji je od danas ukinuto pravilo o obaveznom nošenju maski na otvorenom, a u Italiji će to biti učinjeno sutra, preneo je AP.

Obe zemlje imaju visoku stopu vakcinacije protiv korona virusa, opadajući trend broja zaraženih i niže stope hospitalizacije nego tokom prethodnih talasa pandemije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ENGLESKA ODLEPILA ZA SRBINOM: Milan Tarot raspametio Britaniju zbog EURO 2024! On je naslednik Nostradamusa!