UKIDA IZOLACIJU ZA ZARAŽENE: DŽonson predstavio strategiju za život s koronom

Tanjug

09. 02. 2022. u 15:48

PREMIJER Velike Britanije Boris Džonson izjavio je danas da namerava kasnije tokom ovog meseca da ukine obavezu samoizolacije za osobe pozitivne na koronu.

УКИДА ИЗОЛАЦИЈУ ЗА ЗАРАЖЕНЕ: Џонсон представио стратегију за живот с короном

Foto AP

Džonson je u Parlamentu poslanicama predstavio vladinu strategiju za život sa korona virusom, prenosi agencija Rojters.

- Pod uslovom da se trenutni ohrabrujući podaci nastave, očekujem da ćemo moći da ukinemo poslednje preostale mere, uključujući zakonsku obavezu samoizolacije ukoliko test na korona virus bude pozitivan - poručio je Džonson.

Prošlog meseca je premijer ukinuo skoro sve mere iz vladine strategije "Plana B" koje su privremeno bile uvedene kako bi se usporilo širenje omikron soja, podseća britanska agencija.

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...